Fırında Pırasalı Levrek Sarma Tarifi İçin Malzemeler

2 adet Levrek (fileto edilmiş)

300 gr Pırasa

1 adet kuru soğan

1 paket krema

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı zeytinyağ

Yeterince tuz karabiber pulbiber


Fırında Pırasalı Levrek Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

İç dolgusu için kuru soğan yemeklik doğranarak tereyağ ve zeytinyağ ile kavurun.Daha sonra pırasaları ince ince doğrayarak ekleyin.İsterseniz yine ince ince doğranmış kapya kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.Tüm harcı biraz daha kavurduktan sonra yeteri miktarda baharat eklenir.En son 1 paket krema harca eklenir,kaynatılır,kıvam alınca ocağın altı kapatılarak soğumaya alınır.

O sırada,balık ve deniz ürünlerinin güvenilir adresi olan İSKENDERUN BALIKÇILIK’tan gelen taze ve lezzetli levrek filetolar önce hafifçe zeytinyağ ile arkalı önlü yağlandıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır(İsterseniz baharatlı zeytinyağ ile 30 dakika marine de edebilirsiniz).Aralarına soğuttuğumuz harçtan koyarak rulo yapılır.Pişirme kağıdı serili cam tepsiye katlı kısımları alta gelecek şekilde yerleştirilir.İlk 25 dakika, önceden 210 derecede ısıtılmış fırında üzeri kapalı,sonra tepsinin üzeri açılarak 190 derecede 15 dakika daha pişirilir.Üzeri kızarınca fırından çıkarılarak servis yapılır.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...