Panko Kıtır Somon Tarifi İçin Malzemeler

20 ml (4 tatlı kaşığı) zeytinyağı

4 parça kalın kesilmiş, kemiksiz somon

Kara biber ve tuz

10 g (1 yemek kaşığı) ballı hardal

2 tatlı kaşığı doğranmış taze kekik

100 gr panko ekmek kırıntısı

2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber


Panko Kıtır Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırını önceden 200 °'ye ısıtın. Somonu çift taraflı folyo kaplı fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Küçük bir kapta, ballı hardalı ve kekiğin bir çay kaşığı kadarını karıştırın. Başka bir küçük kapta, kalan kekik,  zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, kırmızı biber ile pankoyu karıştırın. Tuz ve karabiber (hafif bir tutam) ekleyin.

Küçük bir kaşık kullanarak, hardallı kekik karışımını somonun üzerine yayın; ekmek kırıntılı karışımı ise üzerine serpin.

Somonu 12-14 dakika Fırında pişirin.