Tereyağlı Karides Tarifi İçin Malzemeler
500 gram jumbo karides(ayıklanmış)
5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet sarımsak (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1/2 adet misket limonu suyu (arzuya göre limon suyu)
2 adet defne yaprağı
Tereyağlı Karides Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tavada sıvı tereyağı ve sıvı yağı eritin. Sonradan koymak için 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını sonraya bırakın.
Tereyağı kızmaya başlayınca sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
Sarımsağın kokusu çıktıktan sonra karidesleri ekleyin ve ters yüz ederek karideslerin iki tarafını da pişirin.
Son olarak baharatları ve yarım misket limonunu üzerlerine sıktıktan sonra 1 yemek kaşığı soğuk tereyağını da ekleyin ve erirken karıştırıp, bir kere kızdırıp ocaktan alın.
Yorum Yap